Shetlandstal de Koesteeg

e-mail: famgossen@hotmail.com

Nieuws: 

Laurens van de Koesteeg, als veulen reserve kampioen op de premiekeuring in Dalen zal op 4 december meedoen aan de hengstenkeuring. Laurens is een kleine maats hengst.

Moeder is Vera van de Koesteeg, een zwarte merrie met als vader Krijn van Ruitersweide en haar moeder is Raya van de Koesteeg, 1e premie en kroon preferent.


Vera van de Koesteeg

De vader van Laurens is Edgar van de Menger, een prachtige 1e premiehengst, die zich al goed heeft bewezen in de fokkerij.

Edgar van de MengerPremiekeuring 2019

Op zaterdag 10 augustus 2019 hadden we onze premiekeuring in Dalen:

We begonnen de ochtend met 2 veulens welke helaas geen premie kregen, daarna hadden we 3 jaarlingen in de ring, Mijntje (Willemijn x Edgar) liep hierbij op kop. Ook Mayra (Dora x Edgar) kreeg netjes haar premie, Marshmellow (Feetje x Edgar) helaas niet.

Ook bij de twenters hadden we 3 merries in de baan:

Lonneke van de Spoorlijn (een aangekochte merrie met als vader Euforie van de Wechterholt) liep op kop en kreeg haar twenterpremie.

Lara v.d. Koesteeg (Raya x Egdar) liep op de 2e plek en kreeg een twenterpremie.

Layla van de Koesteeg (Willemijn x Edgar) liep op kop, en kreeg een enterpremie. 

Lonneke, Layla en Mijntje mochten dus meedoen aan de jeugdkampioenschappen, hierbij werd Layla Jeugdkampioen in de kleine maat. Zijn mag dus ook naar de Nationale Keuring op 19 oktober in Lunteren. 

Na de middag hadden wel alleen nog onze 3 eigen gefokte kroonmerries in de baan. Feetje van de Koesteeg, Dora van de Koesteeg en Fleur van de Koesteeg.

Deze 3 merries behaalden allemaal een 1e premie, daar zijn we best heel trots op. Dora en Fleur liepen beiden op de 2e plaats en Feetje op de 4e plek. 

Al met al een hele geslaagde dag, eer van ons werk.